از فواید دم آوری قهوه سرد COLD BREW غافل نشویم
مزایای قهوه سرد که اولین بار در قرن هفدهم در ژاپن نو آوری شد عبارتست از:
۱- اسیدیته کمتر نسبت به قهوه دریپر گرم ( DRIPPING BREW): این روش عصاره گیری و دم آوری سرد قهوه (COLD BREW)، بدلیل آهسته آب شدن یخ و عبور تدریجی آن از پودر قهوه در دمای اتاق ، کاهش مقدار اسیدیته قهوه را بدنبال خود دارد ( این همان عاملی است که سبب میشود تا این نوع محصول قهوه ، تلخی کمتری داشته باشد )
سه جزء اصلی موجود در دانه های قهوه عبارتست از:
- کافئین
- روغنهای فرار (که سبب عطر و مزه خوشایند قهوه میشود)
- اسیدهای طبیعی که سبب تلخی قهوه می شوند.
از آنجاییکه اسیدهای طبیعی واقع در دانه های قهوه بسیار مقاوم نسبت به فرایند عصاره گیری هستند ، به همین دلیل این فرآیند در دمای معمولی اتاق سبب کاهش اسیدیته محصول می شود زیرا فقط آب جوش است که بخوبی میتواند از دانه قهوه عصاره گیری نماید و به همین دلیل در قهوه دریپر گرم مقدار اسیدیته زیاد می باشد.
نکته : روش دم آوری سرد قهوه برای اشخاصی که سیستم گوارشی حساسی دارند و یا دچار رفلاکس دستگاه گوارش می باشند بسیار مناسب است.
۲- طعم و مزه طبیعی و ملایم : بسیاری از مردم به علت علاقمند نبودن به مزه تلخ قهوه دائما” از شکر استفاده می نمایند. همگان آگاهند که استفاده روزانه از این ماده بسیار مضر است و ریسک بیماریهای قلبی و پوسیدگیهای دندان و بیماریهای دیگر را نیز افزایش می دهد.
حال اگر شما دوستدار قهوه هستید براحتی می توانید با استفاده از این روش دم آوری سرد ( COLD BREW) ، از طعم ملایم یک قهوه خوب لذت ببرید بدون اینکه مضرات شکر را تحمل نمایید.
لازم بذکر است که براحتی با این نوع دم آوری سرد ، تنوع بسیاری درمحصولات نوشیدنی خود میتوانید بوجود آورید بعنوان مثال میتوان حتی آیس کافی ( ICED COFFEE) بسازید و یا با اضافه کردن شیر سرد به محصول نهایی آیس لته (CED LATTE) درست نمایید. محصولات دیگری که میتوان با روش دم آوری سرد بدست آورد عبارتند از :
- کلد برو آیس کافه (COLD BREW ICED COFFEE)
- کلد برو فراپوچینو (COLD BREW FRAPPUCHINO )
- کلد برو نیترو(NITRO COLD BREW COFFEE
- کلد برو آفوگاتو(COLD BREW AFFOGATO
۳- مقدار کافئین بالا: بغیر از عطر و طعم قهوه، آنچه که در واقع از یک نوشیدنی قهوه انتظار میرود انفجار انرژی است که در بدن رخ می دهد که مسبب آن ، همان کافئین موجود در قهوه است.
براساس تحقیقات انجام شده، فرآیند عصاره گیری از دانه قهوه با روش دم آوری سرد (COLD BREW) به مقدار ۲۲.۸% کافئین بیشتری نسبت به قهوه دریپر گرم DRIPPING BREW ایجاد می نماید.
آنچه که از دریافت کافئین انتظار میرود فقط دریافت انرژی بیشتر نیست بلکه خاطر نشان می کنیم که :
-
کافئین سبب هوشیاری ، تمرکز و افزایش قدرت حافظه می شود.
-
کافئین حتی کمک می نماید تا متابولیسم بدن افزایش یافته و بر روی وزن تاثیرگذار است.
-
کافئین سبب میشود تا بتوانیم براحتی بر التهابات مزمن موجود در بدن غلبه نماییم.
-
مطالعات نشان داده است که کافئین حتی برروی خلق و خوی انسان تاثیر مثبتی دارد. بسیار واضح است که چرا مردم ، روز خود را با نوشیدن قهوه شروع می نمایند.
- در پایان باید گفت کافئین ریسک بیماریهای آلزایمر ، پارکینسون و دیابت نوع دوم را کاهش می دهد.